Cascada Croatia

Rezervatii naturale si jocul picurilor

Slovenia este o tara aflata practic in centrul Europei, mare parte din aceasta fiiind invecinta in partea Sud-Vestica cu Marea Adriatica.

Aceasta zona a Sloveniei este renumita pentru pentru relieful carstic remarcabil, ceea ce ii confera un farmec aparte.

Capitala Sloveniei este Ljubljana (Liubliana) , fiind centrul politic, cultural, economic si stiintific al tarii. Datorita pozititei acestuia (in centrul tarii), acest oras prezinta influente germanice, latine si slave. Libliana este un oras vechi incarcat de istore avand un centru istoric foarte bine conservat, unde se poate recunoste un amestec intre stilurile de arta baroc si art nouveau.

Centrul acestei regiuni este orasul Postojna recunoscut pentru pestera cu care este invecinat. Acesta pestera este atestata inca din secolul XVII fiind un sistem de pesteri, galerii si pasaje ce se intinde pana la 20 de km, ceea ce ia adus titlul de  cea mai intinsa pestera din Europa. Pestera a fost deschisa publicului larg inca din 1819, iar din 1872 devine prima pestera din lume care poate fi vizitata prin intermediul unui tren special conceput pntru turisti. Calea ferata se intinde pe circa 5 km oferind turistilor posibilitatea de admira mediul subteran precum si Vivariul Proteus. Acesta contine laborator de cercetare faunei subterane, unde veti descoperii fauna cavernicola, cu ajutorul unei prezentari multimedia ca mai apoi sa le observati in mediul lor.

La circa 9 km de Postojan se afla Castelul Predjama situat in gura unei pesteri. Acesta este atestat inca din 1274 fiind contruit in stil gotic. Actual este amenajat ca muzeu de istorie, prezentand stilul de viata al cavalerilor Evului Mediu.

Croatia este situata la sud de Slovenia, fiind renumita pentru numeroasele parcuri nationale si litoralul foarte bine dezvoltat. Vecinatatea cu Marea Adriatica face ca clima in vestul tarii sa fie una mediteraniana cu veri lungi si calduroase.

Cel mai cunoscut parc national este Plitvice, a carui lacuri fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1979 pentru „frumusetea naturala extraordinara, fiind netulburat de actiunea poluantilor chimici si biologici”. Parcul a devenit punct turistic inca din secolul XIX, fiind situat intr-o zona montana continand numeroase lacuri, cascade si pesteri. Lacurile sunt renumite pentru paleta larga de culori pe care le reflecta, de la albastrul cerurului, la verde, cenusiu, albastru inchis. Culorile se schimba in mod constant in functie de cantitatea de minerale sau organisme din apa, precum si de unghiul cu care cade lumina pe suprafata apei. Climatul mediteranean din aceasta zona, a dus la formarea unei diversiteti impresionante de  plante, fauna fiind si ea bogata in specii de pasari si mamifere rare.

Budapesta easte capitala Ungariei, fiind practic in centrul Europei. Situat pe ambele maluri ale Dunarii, este considerat unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, cu o istorie lunga incepund cu celtii, romanii, hunii, ajungand chiar si sub ocupatie otomana.

CIRCUIT:

Romania – Budapesta/ Pecs  (Ungaria) – Zagreb (Croatia)  – Parcul National Plitvice  – Rijeka (1 noapte) – Pestera Postojna (Slovenia) – Maribor (1 noapte) – Adrenaline Park Maribor  – Romania.

In fiecare sfarsit de saptamana, la cerere.

Cazarea si Masa sunt asigurate de catre furnizori locali, in functie de necesitatile grupurilor. Cazarea va avea loc la hoteluri de minim 3***, iar masa va fi in regim de demipensiune.

Transportul este asigurat cu autocare de 3***, avand toate facilitatile pentru o calatorie placuta si relaxanta.

Programul propus de catre Adeona Wanderlust se adreseaza exclusiv elevilor de clasele I-XII si cadrelor didactice.

Grupul este format din minim zece elevi si un cadru didactic, iar cadrul didactic beneficiaza de gratuitate.

Asiguram monitori si ghizi pentru organizarea activitatilor sustinute de catre Adeona Wanderlust la care se adauga echipamente si materiale pentru desfasurarea activitatilor.

Descarca si completeaza fisa de inscriere in program, dand click pe link-ul de mai jos. Fii atent la indicatiile privind lista cu echipament, bagaj si actele necesare.