Cine doarme nu traieste – canyoning la cascada de la Vanatare

Cine doarme nu traieste – canyoning la cascada de la Vanatare

Cine doarme nu traieste – canyoning la cascada de la Vanatare

Dupa cateva zile in care adrenalina si activitatile apartinand turismului de aventura au fost ingredientele principale ale primei saptamani din mai petrecuta in Trascau, ne intoarcem acasa cu amintiri frumoase, experiente noi si multe poze de aratat nepotilor . Am inceput cu bine luna mai, printr-o coborare spectaculoasa pe Cascada de la Vanatarile Ponorului, cadere de apa ce impresioneaza turistul prin salbaticie si spectaculozitatea formelor erozionale, dupa care “ne-am facut damblaua” asa cum ne place noua sa-i spunem intr-o tura de caiac pana la Posaga, pe defileul Ariesului.

Alaturi de prietenii de la Asociatia de Speologie, Ecologie si Turism POLARIS MED, respectiv Cosmin, Titus si Iulian, am facut cel mai frumos rapel, cel mai spectaculos si cu cele mai rapide batai de inima.

Cascada de pe Valea Poieni sau Cascada de la Vanatare reprezinta o cadere de apa de peste 45m. In literatura de specialitate inaltimea cascadei apare ca fiind “peste 25m”. Fiindca am avut ocazia sa stam chiar deasupra acesteia, sa traversam micul canion format in amonte de caderea de apa, sa admiram peisajul din buza cascadei si, evident, sa coboram pas cu pas caderea de apa, avand la noi si un GPS care nu da prea multe erori (sau pentru cunoscatori… care se incadreaza in toleranta) si stiind care si cand e momentul oportun pentru o masuratoare, pot spune cu bucurie ca noi “corectam” cu inca 20m informatia regatita pe la cei ce descriu Muntii Trascau.

 

Vezi articolul complet aici.

Share this post