Responsabilitati si obligatii parteneri

Pentru buna planificare si desfasurare a programelor, este esential ca programul educational sa fie construit plecand de la o serie de valori impartasite si asumate de catre parteneri.

Valorile care stau la baza programelor ADEONA Wanderlust sunt:

 1. siguranta si securitatea participantilor
 2. satisfactia participantilor
 3. dezvoltarea de competente

Aceste valori directioneaza planificarea si desfasurarea activitatii, echipa Adeona Wanderlust depune un efort continuu si constient pentru transpunerea acestora in practica si toate deciziile din locatie se vor lua raportandu-ne la aceste valori.

In cadrul acestui parteneriat, Coordonatorul Grupului este considerat si tratat ca reprezentantul participantilor, al scolii si al parintilor copiilor participanti. Pentru buna desfasurare a programelor este necesară atat definirea unor responsabilitati, obligatii si drepturi specifice, cat si intelegerea si asumarea acestora de catre parteneri. Principiul care ne ghideaza activitatea este stabilirea unui parteneriat real in locatiile in care operam, parteneriat intre reprezentantii Adeona Wanderlust și Coordonatorii de Grup, bazat pe orientarea catre un scop comun: eficientizarea activitatii, siguranta si satisfactia participantilor, si rezolvarea eventualelor probleme aparute.

 

Responsabilitati si obligatii Adeona Wanderlust:

 1. Pune la dispoziția cadrelor didactice documentele necesare avizarii excursiilor si taberelor scolare, respectiv a tuturor informatiilor necesare pentru organizarea si buna desfasurare a programelor Adeona Wanderlust.
 2. Prezinta conditiile reale din locatie si asigura mentinerea acestora pe toata durata programului (conditii cazare, masa, activitati etc.).
 3. Propune programul de activitati menit sa conduca la atingerea obiectivelor programului.
 4. Adapteaza programul zilnic în functie de starea vremii, preferintele participantilor, varsta si conditia fizica a acestora, echipamentul disponibil etc.
 5. Asigura infrastructura, echipamentele si materialele necesare pentru implementarea activitatilor menite sa conduca la atingerea obiectivelor programelor.
 6. Organizeaza activitatea astfel incat sa asigure un climat optim pentru desfasurarea programului si satisfacția tuturor participantilor.
 7. Luarea masurilor necesare pentru limitarea efectelor unor comportamente antisociale, respectiv pentru propagarea unor stari derivate din incalcarea grava a politicilor si a valorilor firmei.

 

Responsabilitati si obligatii Coordonator de Grup:

 1. Face demersurile necesare planificarii si organizarii programului la nivelul scolii.
 2. Valideaza programul de activitati menit sa conduca la atingerea obiectivelor programului.
 3. Comunica insotitorului de grup / reprezentantului Adeona Wanderlust orice aspect neconform observat.
 4. Comunica insotitorului de grup / reprezentantului Adeona Wanderlust preferintele grupului si argumentele ce stau la baza acestora; prezinta si sustine decizia agentiei de turism in fata grupului coordonat.
 5. Contribuie la planificarea si buna desfasurare a activitatilor in cadrul programului turistic.
 6. Contribuie la realizarea unui climat optim prin promovarea la nivelul grupului coordonat a unor comportamente potrivite si reglarea celor nepotrivite.
 7. Monitorizeaza indeaproape grupul pentru limitarea posibilitatilor de incalcare a regulamentelor, legislatiei fiecarei tari si evitarea unor comportamente antisociale.
 8. Coordonatorul de grup si ceilalti insotitori nominalizeaza elevii care iau parte la activitatile propuse, si asigura supravegherea elevilor pe parcursul deplasarilor si în timpul desfasurarii programelor turistice.

 

Responsabilitati specifice Coordonatorilor de Grup:

In calitate de reprezentant al parintilor copiilor participanti in programul turistic, Coordonatorul de Grup se obliga sa transmita integral continutul protocolului de colaborare parintilor/ tutorilor legali si tuturor participantilor la program, cu mentionarea explicita a urmatoarelor aspecte:

 1. Pentru respectarea cerintelor legale cu privire la sanatatea copiilor in colectivitate, toti participantii la programele Adeona Wanderlust (elevi, parinti, cadre didactice, soferi etc.) vor prezenta, obligatoriu, viza medicala pentru participarea la programul turistic (tabara/excursie), emisa catre de medicul de familie cu maxim 48h inainte de plecarea in tabara.
 2. Coordonatorului de grup i se ofera posibilitatea de a alege (cunoscand optiunile grupului) intre meniu clasic și meniu vegetarian. Acesta va transmite in scris, cu minim 10 zile inainte de a sosi intr-o locatie Adeona Wanderlust, urmatoarele informatii: componenta grupului pe tip de sex (fete/baieti), daca exista persoane care necesita un tratament special (alergii la diverse preparate sau alimente) si numarul persoanelor care opteaza pentru meniu vegetarian. Toate aceste informatii ne ajuta sa gestionam mai bine situatiile in scopul de a oferi oaspetilor nostri o experienta desavarsita.
 3. Rezervarea locurilor la programele turistice implementate de Adeona Wanderlust este garantata in momentul achitarii avansului. Acesta reprezinta 100 € indiferent de programul tursic ales. Avansul este NERETURNABIL, indiferent de motivul pentru care participantii la program aleg sa nu mai participe.
 4. Conform Ordinului ANAF nr. 1105/2016 ne gasim nevoiti sa va solicitam date cu caracter personal (CNP – serie și nr. CI) in vederea intocmirii si inregistrarii in contabilitate a documentelor de plata.

 

Responsabilitati parinti / tutore legal:

 1. Ia la cunostinta informatiile din Fisa de inscriere descarcata de pe acest site. Pregateste documentele necesare inscrierii la programul turistic, completeaza si semneaza fisa de inscriere.
 2. Se asigura de efectuarea controlului medical al copilului cu maxim 48h inainte de plecarea in strainatate si certificarea acestuia prin adeverinta medicala.
 3. Efectuarea bagajului copilului participant in program, pe baza recomandarilor de calatorie ale agentiei de turism.

Parintele/ tutorele legal reprezinta parte semnatara a prezentului protocol prin semnarea Fsei de Inscriere.